Geld verdienen met dalende Altcoins

Geld verdienen met dalende Altcoins!

Is het mogelijk om geld te verdienen met een dalende koers van een cryptovaluta? Het antwoord is JA. De meeste mensen schieten in de stress wanneer een bepaalde altcoin omlaag schiet. Zeker bij cryptovaluta die grote schommelingen kent. Dit is nergens voor nodig. Velen weten hoe je winst kunt maken met stijgende koers. Je koopt in, en bij een hogere koers verkoop je. Maar hoe kun je nou winst behalen bij een dalende koers? In dit kleine bescheiden artikel leggen we het principe van
Short selling uit.

Short selling houdt in dat je een munt verkoopt om het later op te kopen voor een lagere prijs. Hoe kan je een munt verkopen dat nog niet in je bezit is? Hier komen we later op terug. Eerst het principe van short selling. Wat je in feite doet is je leent een altcoin. Die mag jij verkopen zonder dat je er een echte eigenaar van bent. Je verkoopt het bij een hogere koers. En geeft dan de altcoin terug nadat je het hebt gekocht voor een lagere waarde.

Voorbeeld:

Je leent een Bitcoin voor €1000 en verkoopt die gelijk door voor €1000. Je wacht tot de koers is gedaald naar € 900 en koopt dan de Bitcoin. Die Bitcoin die inmiddels maar €900 waard is geef je terug aan degene van wie je het hebt geleend. De overige €100 is je winst.

Shortsellen in de praktijk

Om te kunnen short sellen in altcoins zul je een sell order moeten plaatsen bij een handelsplatform. Het handelsplatform zal dan uit haar eigen voorraad de altcoin verkopen, ervan uitgaande dat je in de toekomst evenveel altcoins zal terugbetalen. Om te voorkomen dat je ermee vandoor gaat, zijn de altcoins zo geprogrammeerd dat het handelsplatform ze ieder moment kan terugroepen. Lees de voorwaarden en regels dus goed door! Handelsplatforms als AvaTrade en Plus500 bieden deze mogelijkheid. Ook sommige exchanges bieden een vorm van short selling. Dir zijn Bitfinex, GDAX, Kraken, BTCC en Bitflyer.

Risico’s bij Short selling

Er bestaan ook risico’s bij short selling. De belangrijkste is dat de altcoin terug wordt geroepen voordat de prijzen zijn gedaald. Of dat de prijzen juist alleen naar boven schieten. In dat geval kun je veel verlies lijden. Bij aandelen is het zo dat je je inleg verliest en niet meer. Maar bij Altcoins, kan het verlies dramatisch hoog zijn. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je 1 altcoin verkoopt voor € 100, en de prijs om hoog schiet naar € 1000. Je bent dan genoodzaakt om het te kopen voor € 1000, wat een groot verlies met zich meebrengt. Zeker wanneer het om meerdere altcoins gaat.