Bitcoin naar $1 miljoen onmogelijk? Niet als je dit leest

Bitcoin passeerde twee weken geleden de mijlpaal van $10.000 per BTC.

Vandaag tikte Bitcoin de $20.000 aan! In de media horen we al een tijdje dat er een crash elk moment kan aankomen, maar kan één enkele Bitcoin $1 miljoen waard worden?

Iedereen heeft wel eens over PayPal gehoord, vrijwel het bekendste bedrijf wat het betalingsverkeer over het internet regelt. Paypal is op dit moment op de beurs $80 miljard waard, maar wist je dat in Bitcoin vandaag de dag 4x zoveel geld zit?
($230 miljard op 18/12/2017)

Voormalig topman bij PayPal, Wences Casares ziet Bitcoin doorgroeien naar $1 miljoen binnen 10 jaar tijd en is bovendien nu CEO van: “Bitcoin Wallet Xapo”

Is $1 miljoen voor ‘n Bitcoin écht mogelijk?

crypto wereld

Volgens hem “heeft het internet op dit moment nog geen munteenheid en heeft er dringend een nodig”
Ook Jeremy Liew (voormalig investeerder van Snapchat) en Blockchain CEO Peter Smith zien Bitcoin nog veel verder stijgen!

In een interview vertelde ze het volgende:

Op dit moment telt Bitcoin zo een 6,5 miljoen gebruikers, ze verwachten de komende jaren dat het aantal gebruikers zal stijgen naar 400 miljoen. De gemiddelde gebruiker zal volgens hen $25.000 aan Bitcoins bezitten.

  • 400  miljoen gebruikers  $25.000 = $10.000 miljard aan marktwaarde.
    (In deze berekening zijn geen bedrijven, of banken ingecalculeerd) 
  • Er zullen maximaal 21 miljoen Bitcoins bestaan.
    1 miljoen van deze Bitcoins zijn overigens in het bezit van Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin en 3 miljoen Bitcoins schijnen al verloren te zijn gegaan door bijv. vergeten wachtwoorden, mensen die Bitcoins hadden en zijn overleden etc.
  • 21 miljoen Bitcoins = $1 miljoen per Bitcoin.

Coinbase, het grootste platform voor crypto-munten kondigde al een tijd geleden, toen 1 Bitcoin de waarde van $5000,- had dat er in 1 maand tijd een miljoen nieuwe gebruikers bij waren gekomen.

Intussen zijn dat er veel meer en komen er dagelijks tientallen duizenden nieuwe gebruikers bij, los van alle andere exchanges!
Coinbase stond overigens afgelopen week als nummer 1 als meeste gedownloade app in de Appstore!

Tot op heden heeft minder dan 1% van de wereldpopulatie geld in Bitcoin gestoken..

Of Bitcoin Daadwerkelijk $1 miljoen zal waard worden, zal de toekomst moeten uitwijzen. Maar dat de stijging van de Bitcoinprijs ophoudt bij $20.000 lijkt met bovenstaande berekening erg onwaarschijnlijk..